Småjobbe i ferien? Slik gjør du det på riktig måte!

Endelig er den her, den etterlengtede ferien. I ferien skal man hvile og hente seg inn igjen, men det kan være vanskelig å la være å tenke på jobben. Hvis du har tenkt å småjobbe i ferien, gjelder det å gjøre det på riktig måte. Her er noen tips.

Endelig er den her, den etterlengtede ferien. I ferien skal man hvile og hente seg inn igjen, men det kan være vanskelig å la være å tenke på jobben. Hvis du har tenkt å småjobbe i ferien, gjelder det å gjøre det på riktig måte. Her er noen tips.

Vi er i stadig større grad oppkoblet både på jobb og i fritiden, og det å plukke opp mobilen for å sjekke jobbmeldinger om kvelden og i helgene blir en vane som det er vanskelig å bryte. Selv om det nå er ferietid, er det mange som fortsetter – i hvert fall sporadisk – å sjekke e-posten.

Bestem selv om og når du skal jobbe

Kjenn godt etter om og når du vil jobbe. Det er stor forskjell på å føle at man jobbe, og at man selv har bestemt seg for å gjøre det. Enkelte mener at full avkobling er det eneste som nytter, mens andre har veldig mye på tapetet og synes det er godt å kunne bruke noen timer av ferien til å komme ajour.

Sett av tid til arbeidet, slik at grensen mellom jobb og hvile blir tydelig. Kanskje kan du legge inn en kort arbeidsøkt når værmeldingen varsler regn? På den måten slipper du å føle at du går glipp av sol og badeliv. Det blir lettere å konsentrere seg, og du blir gjerne fortere ferdig.

Sett på autosvar på e-posten og les inn svarermelding på mobilen der du forteller at du har ferie – så er det opp til deg om du vil svare eller ei.

Prøv deretter å gjøre unna én arbeidsoppgave om gangen, nå som telefon- og e-poststrømmen ikke er så presserende. Hvis du velger å svare på samtaler og e-post, bør du sette av tid til det, slik at det ikke flyter sammen med ferietiden. Når du planlegger en arbeidsøkt, er det også viktig at du sier fra til familien, slik at du får jobbe i fred og kan konsentrere deg. Jo raskere du kan jobbe, desto tidligere kan dere ha krokketturnering i hagen.

Vær aktiv med måte

Ferien skal tross alt være ferie, så selv om du bestemmer deg for å jobbe litt, er det viktig å ha sammenhengende fri også. Prøv å gjøre bare det aller viktigste, og logg deretter av. Planlegg morsomme aktiviteter med familie og venner, men husk å legge inn tid til avkobling i hagen, på stranden eller kanskje på sjøen.

Det fine med sommeren er at det er lett å finne på ting og være spontan. Velger du hjemmeferie, det som britene kaller staycation, slipper du å dra noe sted, men ferierer i hjemtraktene. Hvorfor ikke besøke den restauranten du har vært nysgjerrig på, men ikke rukket å prøve? Eller fylle bilen med familien og dra på badetur? Det enkleste er ofte det beste.

Pass også på å gi deg selv litt egentid. Rusle en tur i skog og mark, eller knytt på deg joggeskoene. Hvis våren har vært tøff og du har nijobbet for å bli ferdig med alt før ferien, er det ekstra viktig å stelle godt med seg selv.

Nå tar bloggen et kort sommeropphold, og så høres vi igjen i august.

God sommer!

Hilsen Bent Roar Ekse

PS: Har du sjekket ut vår helt nye konseptside for kontorprosjektet Valle? Den finner du her!

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.