Hei, Martin her!
I sommer har jeg vært så heldig med å ha blitt tatt inn i NCC sitt kompetanse- og rekrutteringsprogram. Da jeg ble gjort oppmerksom på utlysningen til KR-programmet tenkte jeg, «Her må jeg legge inn en søknad». Og plutselig står jeg her, midt i et prosjekt i Østmarka i Trondheim som KR-student for NCC. Du verden som tiden flyr, men nok om det.
Prosjektet i Østmarka er et veldig særegent prosjekt. Bygget som føres opp er et sikkerhetsbygg som St.Olavs hospital HF skal ta i bruk. Sikkerhetsbygg sier du, hva menes med det? Jo, det er ikke så lett å forklare som man skulle tro, men kort forklart – Et sykehus som er inn- og utbruddssikkert der både pasientene og samfunnet rundt skjermes.
Bygget skal ha flere ulike funksjoner, men det skal først og fremst være en klinikk for personer med alvorlige psykiske lidelser, for personer som må ha hjelp til å gjenvinne egenkontrollen, og for personer som har utført alvorlige handlinger der rettsapparatet ønsker å få et innblikk i den psykiske helsetilstanden. Med et slikt bygg må det settes fokus på bestemte ting. Det skal først og fremst være et sykehus og ikke et fengsel. Dette betyr at sikkerheten til pasientene og til samfunnet rundt må opprettholdes til enhver tid, samtidig som bygget skal skape trygghet for de innsatte og for personalet.
Ikke alle plantegninger kan vises for offentligheten når man bygger et sikkerhetsbygg.
Helt siden første dag på prosjektet har jeg blitt «kastet rett ut i det», og samtidig blitt tatt veldig godt hånd om. Det føles som om jeg har vært med helt fra starten av prosjektfasen, og at jeg alltid har hatt en kontorplass her i Østmarka. Det er godt å vite at de erfarne arbeidskollegene har troen på deg, og har den tilliten i at arbeidsoppgavene blir godt utført. Det gir i hvert fall meg en selvtillitsboost, samtidig som at jeg føler jeg bidrar med noe positivt!
I løpet av de fem første ukene jeg har vært her har jeg fått prøvd meg på veldig mye forskjellig. Jeg har blant annet hentet ut arealer fra tegninger, organisert og hentet ut miljødokumentasjon, søkt med metalldetektor, kontrollert utsparinger, sammenlignet tilbuds- og produktbeskrivelse opp mot faktura. Alt dette i tillegg til å være med på møter, utforske nyttige programmer og hjelpemiddel som brukes i bygg- og anleggsbransjen, og sist men ikke minst – være mye ute på byggeplassen og befare. Alt dette sammen har gjort at jeg har fått et større og bedre innblikk i bygg- og anleggsbransjen, og for hver dag som går blir jeg mer sikker på at jeg har valgt riktig retning. Jeg gleder meg til fortsettelsen!
Hilsen,
Martin Keiserås Haugen