Ganske kult å være en del av Young Advisory Board

Når du er i en tidlig fase av karrieren din, har du kanskje ikke en helt tydelige bilde av hvor du skal fremover, spesielt i et stort selskap som opererer i forskjellige land. Det har i alle fall ikke jeg. Det er sikkert mange alternativer som jeg ikke engang kjenner til. Men jeg er sikker på at det neste året vil gi meg økt innsikt i selskapet mitt, NCC, og vil hjelpe meg å finne og tydeliggjøre noen av de neste mulige stegene.

Sammen med fem unge kolleger i Norge, Danmark og Finland har jeg blitt bedt om å danne NCC Nordics’ Young Advisory Board 2020. For en spennende mulighet! Vi møttes første gang i slutten av januar for et kickoff-arrangement på NCCs helt nye hovedkvarter i Solna, Sverige.

En god start

Det var en flott start for programmet, vi hadde et møte med vår nye leder for Building Nordics, Catarina Molén-Runnäs, samt HR- og kommunikasjonsspesialistene som hadde lagt ned mye arbeid med å arrangere og planlegge programmet. Talentene fra YAB 2019 deltok også, for å «gi oss fakkelen» og gi oss veiledning for YAB-året.

I Solna tror jeg at YAB 2020-medlemmene fikk meget god forståelse av YAB-konseptet og hva dette året vil bety for oss. Vi vil ha to oppgaver å jobbe med, ett på forretningsområdet Building Nordics-nivå omkring strategisk risikovurdering og styring, og en ny oppgave for divisjonen som snart til offentliggjort, som vil involvere hvert land i forretningsområdet. Ved siden av oppgavene vil vi møte Country Managers i deres respektive land, delta på Building Nordics utvidede lederteammøter og besøke byggeprosjekter i Norge, Danmark og Finland.

Vi skal gjøre vårt beste

Jeg ville lyve hvis jeg sa at jeg ikke var nervøs i det hele tatt mens jeg satt kursen mot kickoff i Solna, siden jeg ikke visste så mye om selve programmet og hva jeg kan forvente. Nå som «isen er brutt» og vi har kommet i gang, er jeg (og jeg tror VI er) ivrig etter å starte med oppgavene våre, møte ledelsen i forretningsområdet og gjennomføre prosjektbesøk.

Det er oppmuntrende og motiverende å tenke at ledergruppen vår ser et slikt potensial og verdi i sine mye yngre kolleger at de har ønsket å implementere et eget program for å utvikle oss selv. Det settes det stor pris på. Nå er det opp til oss YABs å få mest mulig ut av det, dele våre egne innspill og innsats med lederteamene, til bruk i deres oppdrag og møter. Og selvfølgelig skal vi benytte muligheten til å bygge nettverk i NCC Building Nordics og få en dypere forståelse av hvordan vårt forretningsområde og virksomheter ledes.

Det blir mye å gjøre i tillegg til det daglige arbeidet, og selvfølgelig en god mengde sunt press for å levere til våre ledere. Men som de sier; når du gjør ditt aller beste, kan det ikke forventes mer.

Ser veldig frem til i år!

 

YAB-fakta

Young Advisory Board (YAB) er et ettårig talentprogram i NCC Building Nordics med deltagere fra Finland, Norge og Danmark. Formålet med YAB er å utvikle fremtidens ledere og spesialister. Deltagerne er valgt ut av forretningsområdets ledelse på grunnlag av prestasjon og potensiale.

De unge talentene får tilgang til toppledere, dypere innsikt i virksomheten og et nettverk i NCC på tvers av landene. Deltakerne i YAB blir gitt en oppgave av ledelsen, som de skal jobbe med i fellesskap gjennom året, blant annet gjennom samtaler med ledelsen i NCC og besøk på flere prosjekter i de tre landene. Avslutningsvis skal deres konklusjoner presenteres for ledelsen i NCC Building Nordics.

 

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.