Inspirerende dager på Manglerud bad

Mitt navn er Ole-Berge Olden og jeg studerer til vanlig Byggeteknikk og Arkitektur ved Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet i Ås. I vår ble jeg rekruttert til NCCs KR-program, og har i forbindelse med det fått i oppgave å skrive et innlegg til NCCs selskapsblogg.

Mitt navn er Ole-Berge Olden og jeg studerer til vanlig Byggeteknikk og Arkitektur ved Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet i Ås. I vår ble jeg rekruttert til NCCs KR-program, og har i forbindelse med det fått i oppgave å skrive et innlegg til NCCs selskapsblogg.

Bildetekst: Støping av fundamenter. Fra venstre Imer og Ole-Berge

Spennende byggekonsept for en byggingeniørstudent

I sommer er jeg så heldig å få være utplassert på NCC Buildings prosjekt på Manglerud. Her skal Oslo kommunes første nye bad- og svømmeanlegg på 35 år bygges i tilknytning til Manglerud skole. Badet skal ha flere ulike basseng, sklie, stupetårn, kafe og garderobeanlegg, i tillegg til å huse et ungdomshus og Oslos musikk/kulturskole. Dette er et teknisk og avansert bygg med mange spennende løsninger som interesserer en byggingeniørstudent!

Blir kjent med NCC sitt badehus-konsept

Nye Manglerud bad og aktivitetshus føyer seg inn i rekken av flere titalls badehus bygget av NCC, som har profesjonalisert bygging av svømmehaller gjennom sitt eget badehus-konsept. Svømmehaller er generelt svært energikrevende, og inneholder klorholdige våtsoner med høy temperatur som gir stort skadepotensial på resten av bygget. Her kommer NCCs utprøvde og  vanntette badehuskonsept, med høye arkitektoniske ambisjoner og dokumenterte tekniske løsninger godt med! Det skal bygges blant annet klimaskall og loft med egne ventilasjonssystem som kontrollerer fuktighet og luftforhold. På toppen av det hele inneholder bygget kultur- og musikkskole, som på sin side stiller krav til lydforhold, vibrasjoner og akustikk. I tillegg har vi fokus på bærekraft, med utslippsfri byggeplass og passivhus-standard. Her er det nok av utfordringer å ta tak i!

Prosjektet er fortsatt relativt tidlig i byggefasen, men det har skjedd mye i byggegropa siden jeg ankom tidlig i juni. Mye grunnarbeid har blitt gjort, og jeg har fått være med å prøve meg som forskalingssnekker og betongarbeider. Jeg har armert, laget forskalinger, støpt vegger og fundamenter. I tillegg har jeg laget riggplaner, deltatt i møter og brukt en del tid på å sette meg inn i tegninger, 3D modeller, diverse programvarer og tekniske detaljer.

Inspirerende og lærerik sommer

For meg har denne sommeren vært veldig lærerik. Jeg har fått innblikk i entreprenørbransjen og hva som faktisk foregår på brakkeriggen og ikke minst ute på byggeplassen. Det er mange ting som ikke kan læres fra skolebenken, og her på Manglerud har jeg blitt tatt imot med åpne armer av flinke og inkluderende kollegaer som har tatt seg tid til å svare på alle mulige spørsmål. Denne sommeren har i en uvanlig tid fylt på med en solid dose motivasjon for å gå løs på de siste årene som student, og jeg ser frem til en dukkert på Manglerud når badehuset står ferdigstilt i 2022!

Takk for meg!
Hilsen KR-student Ole-Berge Olden

Bilder: støping av fundament, veggstøp og test av selvkomprimerende betong

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.