I sommer var student Kasper, deltager i vårt kompetanse- og rekrutteringsprogram, på utplassering på Brynseng skole i Oslo. Her kan du lese hans blogg fra den spennende erfaringen – og utfordringene som måtte løses underveis!
Det er mandag og klokken er 07.00. Byggeplassen har vært stengt i 2 uker og de fleste funksjonærene er fortsatt på sommerferie. Jeg har fått ansvar for de utvendige arbeidene på byggeplassen. På brakkeriggen står det 5 tømrere som skal registreres inn. De blir registrert, men kortene virker ikke.
Samtidig kommer en ny gjeng med betongarbeidere. De trenger tegninger til en utvendig støttemur. Det løses greit, for tegningene fant jeg frem før ferien. De ser på tegningene, men det mangler informasjon. Jeg leter i arkivet, og i mellomtiden har det tikket inn 20 epost. Og hvor er ”graver’n”? Han skulle jo komme i dag. Men nå må jeg gå, for jeg har en avtale med sveisekontrolløren. Her skal ting løses i høyt tempo. Hektisk, men moro.
Jeg heter Kasper og har fullført 4. året på bygg- og miljøteknikk ved NTNU (studieretning konstruksjon). Jeg var så heldig å få muligheten til å jobbe i NCC i sommer på et byggeprosjekt – Brynseng skole. Her fikk jeg jobbe både ute på byggeplassen og inne på brakkeriggen.
Ute på byggeplassen arbeidet jeg i et betongteam. Sammen bygget vi en 1-2 meter høy, buet støttemur, som ble 70 meter lang. Her fikk jeg være med på alt fra å bygge forskalling, støpe betong og rive forskalling. Det var morsomt å se resultatet av innsatsen. Underveis kjentes det på armen at jeg ikke hadde holdt så mye i en hammer!
Etter tre uker med fysisk arbeid arbeidet jeg inne på brakkeriggen. Jeg var med på fremdriftsmøter, kontrollsikring av fuktinnhold i treverk, oppfølging av betongarbeider, fakturering, HMS og mye mer. Mye nytt og spennende for en med mest teoretisk bakgrunn. Jeg fikk hele veien god oppfølging og alle var svært hjelpsomme. Mye å lære av proffe og erfarne kollegaer. Grunnet ferieavvikling fikk jeg noen av oppgavene til de andre funksjonærene – og den siste uka følte jeg meg som en betongformann.
Det var utrolig lærerikt og morsomt å jobbe i NCC, sammen med prosjektleder og medarbeidere som har turt å gi meg ansvar. Som har latt meg stå litt på hæla og få kjenne på konsekvensene av egne handlinger. Hver dag var ulik og ikke kjedelig et øyeblikk. Jeg hadde en super tid i NCC – så, takk for denne gang!!
Hilsen Kasper
Om KR-programmet: I NCC ser vi på kompetanse som et konkurransefortrinn. Det er en av grunnene til at vi gjerne vil bli kjent med studentene så tidlig som mulig.Hensikten med NCCs kompetanse- og rekrutteringsprogram, KR-programmet, er å gi deg som student innsikt i hvilke jobbmuligheter du har i NCC etter endt utdannelse. Du vil også få muligheten til å opparbeide deg verdifull kompetanse gjennom relevant arbeidserfaring. Veien til fast ansettelse i NCC går ofte gjennom disse plassene.