Sprengvilt!

Jeg heter Vilde og studerer Teknisk geofagNTNU i Trondheim. I sommer er jeg så heldig å få være med på å bygge tunnel med NCC i Telemark! Nå har jeg jobbet i en god uke og inntrykkene er mange.

Jeg heter Vilde og studerer Teknisk geofagNTNU i Trondheim. I sommer er jeg så heldig å få være med på å bygge tunnel med NCC i Telemark! Nå har jeg jobbet i en god uke og inntrykkene er mange.

Sommerjobb i tunnel Sommerjobb i tunnel Livet i tunnelen i Telemark er noe annet enn på lesesalen i Trondheim (bortsett fra mye kaffe begge plassene). Dagene går med på å følge formann og bli kjent på anlegget og hvordan driften foregår. Jeg hadde i forkant av sommerjobben håpet å få være mye i tunnelen og lite på kontor, et ønske jeg fort fikk oppfylt.

En kan fort bli skremt av første møte med tunnelbrakka. Det er mannfolk med sot og møkk i klær og ansikt hvor enn du snur deg, og du blir tilbudt kaffe av typen «meget sterk». -Men du skal ikke snakke lenge med dem før du skjønner at dette er joviale gutter med godt humør som liker jobben sin.  Jeg er mest nervøs for ikke å henge med på hva de sier, en skal ikke tulle med Telemark- og Setedalsdialekt når en er fra Oslo.

Tredje dag på jobb fikk jeg sitte i riggen sammen med bas under boring og ladning på stuff. Han var fra Tynset (dialekten var forståelig) og jeg ble tatt godt i mot. Jeg spør så mye jeg kan, og drar til meg mye ny kunnskap om tunneldrift. Litt har jeg lært på skolen, men det er noe helt annet å se det i virkelighet. Etter noen timer er det klart for å «tenne lunta» og til stor glede fikk jeg gjøre det!

Jeg gleder meg til å lære mer de neste ukene!

3

Skrytebilde ble selvfølgelig tatt! Det er ikke hver dag man får sprenge stein!

 

Med vennlig hilsen Vilde Moi


Vilde Moi har fått sommerjobb i NCC gjennom vårt Kompetanse- og rekrutteringsprogram. Hun er en av 13 studenter som skal jobbe på et NCC-prosjekt i løpet av sommeren. KR-studentene deltar også på seminardager i løpet av studietiden mens de er tilknyttet programmet. Her får de anledning til å utveksle erfaringer med de andre studentene som er med i KR-programmet, og få faglig påfyll fra NCC.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.