Anja stortrives som lærling

Jeg heter Anja Hodneland Gjertsen. Jeg er nitten år, bosatt litt utenfor Bergen og er lærling hos NCC i betongfaget. Her lærer jeg utrolig mye, og får være med på en rekke spennende og kjekke prosjekter.

Jeg heter Anja Hodneland Gjertsen. Jeg er nitten år, bosatt litt utenfor Bergen og er lærling hos NCC i betongfaget. Her lærer jeg utrolig mye, og får være med på en rekke spennende og kjekke prosjekter.

Jeg har i løpet av de siste tre årene kombinert læretiden min med videregående skole, på en linje som heter TAF-bygg (tekniske og allmenne fag) ved Knarvik videregående skole, som ligger litt nord for Bergen.Flere fordeler

Det betyr at jeg er ferdig utdannet betongarbeider om ett år, og jeg har da spesiell studiekompetanse. Etter fire år på TAF kan jeg studere videre på høgskole. En annen fordel med TAF er at jeg ser tydelige sammenhenger mellom det vi lærer på skolen og det vi gjør på jobben.

Erfaringen fra arbeidslivet generelt og fra betongfaget spesielt er også godt å ha med videre til studier – eller hva som helst egentlig! Selv vet jeg ikke helt hva jeg vil bli enda, men jeg trives godt i byggebransjen.


Spennende og kjekke prosjekter


Som lærling i NCC har jeg lært utrolig mye, og vært med på mange spennende og kjekke prosjekter. Mitt første var inne i et fjell i Kvernevika. Der var vi med å bygge et renseanlegg.

Jernbinder Svein Dalane (fra h.), fagarbeider betongfaget Annette Åkre, fagarbeider betongfaget (og Anjas fadder) Tommy Wallem, Anja og fagarbeider betongfaget, Terje Dolve.

Etter dette var jeg med på et større prosjekt for Bybanen i Bergen. Vi bygget parkeringshus, en bro, kulvert og gangveier. Det er fascinerende å være med på en slik prosess, hvor vi begynner arbeidet på bakken og ender opp tre etasjer over på taket til et parkeringshus.

Sist sommer bygget vi en demning, her brukte vi bare tradisjonell forskaling. På bildet øverst støper jeg en av de siste delene av demningen. Da demningen var ferdig ble jeg sendt til Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen hvor jeg jobbet for LAB Entreprenør. Der bygget vi et nytt sykehusbygg ved siden av det gamle. Videre derfra ble jeg sendt til Damsgård skole hvor vi nå holder på å bygge nytt skolebygg.


En del av gjengen

Miljøet på jobb er supert! Jeg føler trygg, inkludert og som en del av gjengen. Jeg har en fadder i læretiden som heter Tommy Wallem og jobber i NCC. Han har fulgt meg mesteparten av tiden min som lærling, og har hatt ansvar for min opplæring i betongfaget.

Det har vært utrolig godt å ha en fadder gjennom læretiden, da har jeg alltid visst hvem jeg skal forholde meg til når jeg kommer på jobb og om jeg skulle lure på noe.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.