Tips og triks til studenter og nyutdannede

Høsten er alltid travel og intens, og det er høysesong for å treffe spennende talenter til sommerjobber og nyutdannet-stillinger til våre prosjekter. Det er både gøy og givende, men også ganske krevende. For hva og hvem er det vi ser etter blant alle disse flink og ivrige studentene vi møter på karrieredager og bedriftspresentasjoner?

Høsten er alltid travel og intens, og det er høysesong for å treffe spennende talenter til sommerjobber og nyutdannet-stillinger til våre prosjekter. Det er både gøy og givende, men også ganske krevende. For hva og hvem er det vi ser etter blant alle disse flink og ivrige studentene vi møter på karrieredager og bedriftspresentasjoner?

NCC skal i tiden fremover rekruttere en rekke medarbeider innen forskjellige fagområder. Nyrekrutteringer skal blant annet styrke oss innen områder som kalkulasjon, prosjektering, planlegging, innkjøp og gjennomføring av prosjekter.

Til en del av stillingene krever vi solid erfaring og spisskompetanse. Til andre stillinger er det aktuelt med nyutdannede og juniorer. Her er noen tips til deg som snart er nyutdannet og på jobbjakt, eller student som ønsker sommerjobb i NCC:

Vær aktiv i studentmiljøet
Ta en aktiv rolle i studentmiljøet, meld deg inn i morsomme og interessante linjeforeninger der du kan knytte kontakter og vennskap. Ditt nettverk kan gi deg innspill og tips, og dere kan dele erfaringer og gi hverandre støtte. Ditt nettverk under studietiden kan bli til viktige kontakter og bransjekollegaer senere i karrieren! Så følg med på studiestedet der du er. Involver deg og knytt kontakter!

Hold deg oppdatert

Følg med i bransjen og sett deg inn i hva som rører seg. Det finnes en rekke bransjemedier på nett du bør følge. Hvem er dyktige på ditt fagfelt? Hvor kan det være karrieremuligheter? Følg også virksomheter du finner interessante i sosiale medier og på nettsteder. LinkedIn har mange grupper innen de fleste fagområder. Skaffe deg en LinkedIn profil, og holde den oppdatert. Delta, lytt og still spørsmål. Følg gjerne NCC  på LinkedIn og Facebook.

Relevant jobb under studietiden
Studenter som har relevant arbeidserfaring blir lagt merke til! Forsøk å skaffe deg sommerjobber eller skriv studentoppgaver som en vei inn i bransjen. Det viser engasjement og et ønske om å jobbe innen fagområdet. Du får gjennom relevant arbeid føle på hvordan det er å jobbe i virksomheten, og hos oss får du bl.a. testet ut livet med vernesko og hjelm.

I NCC har vi et eget Kompetanse- og rekrutteringsprogram, hvor vi hvert år tar inn studenter i sommerjobb som vi mener kan være potensielle medarbeider etter endte studier. Du er ikke garantert jobb, men veldig mange av våre KR-studenter starter å jobbe hos oss etter de er ferdig med utdanningen sin.

Møt NCC på karrieredager!

Vi anbefaler at å delta på diverse bedriftspresentasjoner og karriere- og næringslivsdager! Dette er supre arenaer for å knytte kontakter med interessante bedrifter, og snakke med medarbeidere om deres erfaring. Det er lettere å skille seg ut og bli husket fra mengden av søkere vi treffer, hvis du har vært innom oss på stand og pratet med oss! Så vær aktiv, nysgjerrig og by på deg selv.
NCC deltar på en rekke karriere- og næringslivsdager ved universiteter, høyskoler og yrkesmesser hvert år. Følg lenken for å se hvor du kan møte oss neste gang.

 

Vi ser frem til å møte deg!

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.