NCC inviterte til lærlingtreff i Trondheim

Tidligere i november inviterte NCC alle sine lærlinger til 2 dagers samling i Trondheim. 70 stykker samlet seg, og dette er en årlig samling for alle lærlinger i NCC. NCC har en lang tradisjon med å gjennomføre lærlingtreff, og det er stor stas for alle deltakere at vi møtes på tvers av geografi, fag- og forretningsområder.

Tidligere i november inviterte NCC alle sine lærlinger til 2 dagers samling i Trondheim. 70 stykker samlet seg, og dette er en årlig samling for alle lærlinger i NCC. NCC har en lang tradisjon med å gjennomføre lærlingtreff, og det er stor stas for alle deltakere at vi møtes på tvers av geografi, fag- og forretningsområder.

Normal lærlingtid i NCC er 2 år, så alle har mulighet til å delta på to samlinger i løpet av tiden de er i NCC. For oss er det viktig å jobbe med nettverk, derfor er dette et prioritert tiltak i NCC. I år tok vi turen til Trondheim. Årets samling startet med at Thor Kvam, avdelingsleder for asfalt i Trondheim ønsket velkommen, og snakket om sin bakgrunn samt håpet at lærlingene brukte samlingen godt til å knytte til seg et nytt nettverk i NCC.

Bli lærling i NCC – les mer på ncc.no

Bærekraft og HMS på agendaen

Hvert år har vi et overordnet tema gjennom samlingen. Årets tema var bærekraft, og vi fikk besøk fra kollega Ragnhild Klefstad og Truls Wengstad-Halvorsen som snakket om å jobbe sikkert med HMS. NCC har en visjon om null ulykker og de understreket viktigheten av at vi alle er HMS-medarbeidere hver dag. Vi fikk også høre et fint innslag av Mona Nilsen Ervik fra NCC Building som snakket om bærekraft og klima.

Siden vi var i Trondheim fikk vi besøkt egne prosjekter, Teknostallen og Granåsen. Vi har lærlinger i mange ulike fag så det var spesielt interessant for mange å se hva NCC Building jobber med, men også kunne se at vi har samspill på tvers av avdelinger. Hoppbakken i Granåsen er et godt eksempel på dette. Her har både Infrastructure, Building og Industry jobbet sammen.

Les om fjorårets lærlingetreff – ncc.no 

Forebyggende arbeid og våre verdier

NCC inviterte Politiet i Trondheim, avdeling forebyggende arbeid til å snakke om hvordan vi kan ta vare på hverandre hvis vi ser en kollega endrer seg, eller kunne ha en krevende periode. I NCC har vi gode verdier og vi jobber daglig med våre Star behavior, og et av disse er å vise omtanke. Det ble fine samtaler i etterkant, og viktig at våre medarbeidere skal vite at de jobber hos en arbeidsgiver som kan hjelpe hvis det skulle være et behov.

Hvorfor bli lærling i NCC?

På alle samlinger har vi lærlinger som snakker om sine prosjekter, og hva de jobber med. Dette alltid populært, og i år var det Kia og Sigurd som stilte opp med lærlingansvarlig Anders Treider.

Gjennom samlingen fikk lærlingene også jobbe med flere gruppearbeid som gjør at de har fått mange nye og gode bekjentskaper.

 

Jeg er veldig imponert over hvordan våre lærlinger opptrer og tar eierskap til dette, og ikke minst den entusiasmen og gode energi de bidrar med, alt i ekte Star behaviors ånd! Etter to dager med NCC sine lærlinger så er jeg full av motivasjon og energi for nye utfordringer.

– Daniel Johansson, lærlingansvarlig NCC Building.

Samlingen ble avsluttet med mye latter og humor fra Stjørdalskomiker Ronny Torsteinsen.

Lærling i 2024? Vi lyser ut lærlingplasser i januar 2024.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.