Vant drømmedag i NCC

Som vinner av NCCs Instagram-konkurranse fikk student Katarina Louise Wulff Hansen en hel dag med opplevelser av NCCs mangfoldige arbeidsaktiviteter. – Veldig lærerikt, forteller hun i sitt blogginnlegg fra dagen.

Som vinner av NCCs Instagram-konkurranse fikk student Katarina Louise Wulff Hansen en hel dag med opplevelser av NCCs mangfoldige arbeidsaktiviteter. – Veldig lærerikt, forteller hun i sitt blogginnlegg fra dagen.

– Jeg storkoste meg, forteller Katarina Louise etter drømmedagen med NCC.

Mitt navn er Katarina Louise og jeg studerer vann- og miljøteknikk ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås, Akershus. Jeg var så heldig å vinne en hel dag med NCC gjennom en konkurranse på Instagram som NCC arrangerte under Karrieredagen ved mitt universitet.

Det var en spent og nervøs student som dukket opp en torsdags morgen i februar på NCCs hovedkontor i Østensjøveien 27. Jeg ble tatt godt imot og nervøsiteten var borte innen sekunder. I løpet av dagen fikk jeg blant annet bli med på to prosjektbesøk i Oslo-området, hilse på mange hyggelige ansatte i selskapet og spise gratis lunsj i kantinen (som jo er et høydepunkt for enhver student).

Ut på prosjektbesøk
Det første prosjektet jeg fikk bli med på er svært relevant for min studieretning. Jeg ble tatt med ut i feltet for å se på renovering av vannledninger ved bruk av No-Dig metoder, som er en betegnelse for renovering av vann- og avløpsledninger med ingen eller minimalt med graving. Dette var bare kjempekult å oppleve!

Jeg fikk hilse på mange anleggsarbeidere og virkelig se prosessen i prosjektet, noe som er gull verdt for min forståelse av faget jeg studerer.

Katarina sammen med NCCs prosjekt-controller Marte Hemma og prosjektingeniør Jesper Langbraaten, som begge i likhet med Katarina har studert ved NMBU i Ås.

Videre besøkte vi Brynseng skole som er et stort, bærekraftig byggeprosjekt der skolen blir bygd som et passivhus. Et passivhus er meget godt isolert, slik at kroppsvarme, elektriske apparater og belysning står for mye av oppvarmingen. Det som var mest interessant på dette prosjektbesøket var at vi faktisk fikk se arbeidet med å integrere et solcelleanlegg i fasaden på bygget.

-Lærerik erfaring
NCC-dagen var en ypperlig mulighet til å bli bedre kjent med selskapet og se hvordan en typisk hverdag for ansatte er. Jeg fikk et innblikk i ulike prosjekter NCC er involvert i og hvordan de er som bedrift. For en student som ikke har alt for mye praktisk erfaring var det svært lærerikt å se hvordan det er i virkeligheten.

Katarina fikk også en rundtur på NCCs hovedkontor i Østensjøveien 27 i Oslo. Her viser Jesper Langbraaten pågående prosjekter.

Dagen gikk over all forventning og jeg storkoste meg! Jeg vil anbefale alle å gripe fatt i muligheten og delta i eventuelle fremtidige konkurranser. Hilsen Katarina

PS til studenter: Hvert år deltar NCC  på en rekke karriere- og næringslivsdager ved universiteter, høyskoler og yrkesmesser. Her kan du møte NCC vinter og vår 2017.

PS 2: NCC tar årlig inn studenter til sommerjobb gjennom vårt kompetanse- og rekrutteringsprogram (KR). Husk at søknadsfristen til KR-programmet 2017 er 28. februar !

NCC er ledende når det gjelder å rekruttere, beholde og utvikle medarbeidere. Finn ut mer om hvordan det er å jobbe i NCC.

Katarinas vinnerbilde på NCCs Instagram-konkurranse.

 

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.