Vi søker nye lærlinger

Vi i NCC Norge trenger alltid dyktige fagarbeidere. Derfor søker vi hvert år etter nye lærlinger til bygg - og anleggsbransjen. Ikke bare er det svært nyttig for våre prosjekter, men Norge trenger flinke fagarbeidere også i fremtiden.
  • Vi søker lærlinger

Det er et økende behov for fagarbeidere i store deler av landet. Derfor søker vi nå lærlinger med oppstart til neste år. Hos oss har vi lærlinger i mange ulike fag. Blant annet betongfaget, tømrerfaget, vei- og anleggsfaget, brønn- og borefaget, elektrikerfaget, anleggsmaskinfaget, anleggsmaskinmekaniker, anleggsgartnerfaget, anleggsmaskinreparatørfaget, asfaltfaget, fjell og bergverksfaget.

I dag har vi 90 lærlinger fordelt på ulike fagområder. Alle våre lærlinger får en veileder som har kunnskap og erfaring, som vil komme godt med for at lærlingen skal få den rette tyngden de trenger til å gå opp til fagprøven. Alle våre lærlinger inngår i et eget program, noe som er med på å bidra til at våre unge lærlinger kan knytte til seg et faglig nettverk internt hos oss. Vi har årlige samlinger for alle våre lærlinger. Her får de påfyll, og gode muligheter til å knytte vennskap på tvers av fag og region.

For mange bedrifter i både inn- og utland har 2020 vært et svært krevende år. Vi trenger ikke si noe mer enn Covid-19. Selv om vi står i en vanskelig tid, så vet vi at det kommer en dag i morgen hvor det fortsatt skal bygges, sprenges, legges ny asfalt, bygges nye svømmehaller. Da trenger vi lærlinger med på laget.

Som følge av Covid-19 må vi også tenke nytt i forhold til våre møter med skoler og elevene. Fra tidligere har vi vært ute på skolen, og møtt elevene og lærere der de er. Men, grunnet strengt smittevern kan vi ikke det på samme måte lenger. Derfor deltar jeg i år på digitalt rådgivertreff for å treffe de ansatte på videregående skolene rundt om i landet. Dette er en kjempefin arena for NCC, slik at vi fortsatt kan komme i kontakt med elever som ønsker seg en spennende lærlingplass. I etterkant av «treffet» så har alle rådgivere muligheten til å treffe meg på en egen Facebook gruppe, her kan det stilles direkte spørsmål.  Selv om vi må holde avstand, så kan vi allikevel møtes på andre arenaer.

Vi har allerede høstet noen positive erfaringer med intervju på Teams og Skype i løpet av 2020. Noe som gjør oss trygg på at fortsatt vil kunne rekruttere flinke, engasjerte lærlinger til 2021 og i fremtiden.

Vil også si at om du har en sønn eller datter i heimen som er i starten av sin karriere, hvorfor ikke oppfordre de til å søke seg som lærling hos oss? Vi tar godt vare på våre lærlinger, og det vil være gode muligheter for jobb etter endt utdanning.

 

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.