På to hjul for helsen og miljøet

I mange år har NCC vært med på Sykle til jobben aksjonen. Målet med aksjonen er å fremme fysisk aktivitet blant de ansatte. At sykling er bra for miljøet er også en viktig faktor for deltakelsen i konkurransen. Kampanjen varer fra 24. april til 21. juni.

I mange år har NCC vært med på Sykle til jobben aksjonen. Målet med aksjonen er å fremme fysisk aktivitet blant de ansatte. At sykling er bra for miljøet er også en viktig faktor for deltakelsen i konkurransen. Kampanjen varer fra 24. april til 21. juni.

Sykle til jobben aksjonen arrangeres av Bedriftsidretten og en aktivtetskonkurranse hvor deltakerne deltar på lag og konkurrerer mot hverandre. All form for fysisk aktivitet gir poeng. I 2018 var mer enn 42.000 deltakere med. I år arrangeres aksjonen for 46. gang!

– All forskning viser at fysisk aktivitet i løpet av arbeidsdagen gir sunnere og friskere medarbeidere.  Frisk luft og fysisk aktivitet sørger også for økt produktivitet og bedre humør. I tillegg ser vi at konkurransen er med å bygge kultur og samhold på tvers av forretningsområdene i NCC. Alle NCC avdelinger i landet kan være med og det er fortsatt mulig å melde seg på kampanjen. Per i dag er det 34 påmeldte deltakere og team Civil leder konkurransen så langt. Det ligger an til hard konkurranse, sier Stein Bingen, styreleder og kampanjeansvarlig i NCC BIL.

– Gir bedre samvittighet

Lasse Thorstensen i NCC Property Development er en av de som velger å ta sykkelen til jobben.

– Jeg liker å starte dagen med frisk luft og litt mosjon. Ofte bruker jeg kortere tid til jobb på sykkel enn jeg gjør med bil. Det blir stadig strengere restriksjoner for bilkjøring i Oslo sentrum, jeg har tro på at sykkelen blir et enda viktigere fremkomstmiddel i tiden som kommer. Å velge sykkelen fremfor bilen gir meg også litt bedre samvittighet overfor miljøet, sier Lasse.

Jobb-sykler hele året

En annen NCC ansatt som starter dagen på to hjul er Ulrikke Teige, advokat i NCC Norge, Building.

– For meg er sykkel et effektivt fremkomstmiddel til jobb både sommer og vinter. Østensjøveien 27 er veldig godt tilrettelagt for oss som sykler. Kontoret vårt ligger sentralt plassert i sykkelveinettet i Oslo og har enkelt adkomst både fra øst og vest. Sykkelen oppbevares trygt i et avlåst rom som har direkte adkomst til dusj og garderober. At jeg sykler til jobben gjør at vi klarer oss med en bil mindre i familien. Og så er det jo veldig praktisk å være ferdig med treningsøkten når man kommer hjem fra jobb, smiler Ulrikke.

Les mer om kampanjen på www.sykletiljobben.no

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.