Slik får vi lavere Co2-utslipp fra asfaltproduksjonen

NCC Green Asphalt er bedre for miljøet og har like lang holdbarhet som tradisjonell asfalt.

Hvordan kan vi møte samfunnets behov for effektiv infrastruktur og samtidig bidra til et lavere utslipp av CO2? Ett av svarene er NCC Green Asphalt; bedre for miljøet og med like lang holdbarhet som tradisjonell asfalt.

Vi i NCC arbeider hele tiden med å utvikle bærekraftige og kostnadseffektive veier for fremtiden. Selskapet har også ambisjoner om å være ledende innenfor bærekraft og miljøvennlige løsninger. På den måten kan vi vil tilby produkter og løsninger som hjelper våre kunder i å redusere sin miljøbelastning i samfunnet.

Opptil 30 prosent lavere CO2-utslipp

NCC Green Asphalt er ett av mange eksempler på det utviklingsarbeidet vi jobber med. Den miljøvennlige asfalten oppnår vi gjennom å produsere asfalt ved en lavere temperatur.  Dermed senker vi CO2-utslippet med opptil 30 prosent. Under produksjonen av NCC Green Asphalt senker vi temperaturen på asfalten med rent vann i stedet for ekstra kjemikalier.

Lav produksjonstemperatur gjør det mulig å tilsette mer returasfalt, eller granulat som vi kaller det.

Mer miljøvennlig enn tradisjonell asfalt

NCC Green Asphalt er både bedre for miljøet OG har like lang holdbarhet som tradisjonell asfalt. Vi er stolte over å kunne produsere og tilby våre kunder en mer miljøvennlig asfalt enn den tradisjonelle asfalten, som i stor grad fortsatt dominerer dagens asfaltmarked. I 2017 var andelen NCC Green Asphalt 33 prosent av vår totale asfaltproduksjon.

I 2018 har vi satt oss mål om at denne andelen skal økes til 50 prosent. Vi vil før 2018-sesongen klargjøre enda flere asfaltfabrikker med utstyr som gjør at vi kan produsere NCC Green Asphalt fra nær sagt alle våre fabrikker.

Les mer: NCC leverer asfaltprodukter til alle bruksområder og utfører alle typer asfaltoppdrag.

 

 

Joar Caspersen
Direktør, NCC Industry

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.