Alle skal ha en sikker arbeidsplass

Denne uken arrangerer NCC Health and Safety week. I NCC har vi gjennomført HMS-uken gjennom flere år, og vi vet at denne uken bidrar til høyt engasjement og at sikkerheten på arbeidsplassen settes i fokus.

Denne uken arrangerer NCC Health and Safety week. I NCC har vi gjennomført HMS-uken gjennom flere år, og vi vet at denne uken bidrar til høyt engasjement og at sikkerheten på arbeidsplassen settes i fokus.

I NCC-konsernet er vi nærmere 18 000 ansatte og HMS-uken er derfor et viktig tiltak. Gjennom de forskjellige aktivitetene som blir gjennomført denne uken, genereres det økt kunnskap og bevissthet til egen og arbeidskollegaers sikkerhet på arbeidsplassen.

Vi skal videreutvikle sikkerhetskulturen

En rekke ansatte i bygg- og anleggsbransjen kan fortelle historier om ulykker, skader og hendelser vi aller helst vil unngå på byggeplassene. Også i NCC opplever vi dette. Derfor kan vi aldri slippe fokuset på sikkerheten.

Vi ønsker at alle ansatte og underentreprenører skal komme hjem etter endt arbeidsøkt i like god form som når de startet opp dagens arbeid. Dette målet jobber vi for hver eneste dag og denne uken gjennomfører vi en rekke aktiviteter hvor målet er videreutvikle den sikkerhetskulturen vi har.

NCC at work on the site of Bjørnegårdtunnelen in Sandvika, Oslo, Norway.

HMS-uka skal gi inspirasjon og kunnskap

Vi gjennomfører denne uken forskjellige sikkerhetskurs, sikkerhetsdiskusjoner, foredrag, beredskaps- øvelser og gjennomgang av våre rutiner. Vi vet at dette bidrar til økt engasjement, kunnskap og riktige sikkerhetsholdninger. Sammen styrker vi vår sikkerhetskultur, og HMS-uka skal gi inspirasjon og kunnskap på veien for nå vårt mål om godt arbeidsmiljø og null ulykker.

Når HMS-uken er gjennomført har vi som mål at alle ansatte skal ha gjennomført flere HMS-aktiviteter som skal være med på å øke fokuset. Sikkerheten er et lederansvar og gjennom god planlegging blir alle aktivitetene denne uken rapportert inn, slik at vi kan bruke våre erfaringer til å øke sikkerheten ytterligere.

Viktig å vise fram hva vi gjør

Vi vet at en rekke aktører i bransjen gjennomfører lignende HMS-uker og vi er glade for at stadig flere tar sikkerheten på byggeplassen alvorlig. Men vi vet også at en god del entreprenører ikke har det samme fokuset. Derfor er det viktig for oss at vi viser frem hva vi gjør for å skape sikre arbeidsplasser. Våre kunder skal ikke være i tvil om at vi tar sikkerheten til våre anleggsarbeidere alvorlig.

 

I filmen «Sikkerhet for meg» nedenfor forteller NCC-ansatte hva sikkerhet betyr for dem i arbeidshverdagen.

 

 

Morten Larsen
HMS-sjef
NCC Infrastructure

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.