Bruker du refleks?

I dag markeres refleksdagen. Vi i NCC bruker arbeidstøy med refleks og det bidrar til synlige veiarbeidere og sikrere arbeidsdag for våre medarbeidere. Men hvor gode er vi i NCC privat, og bruker du refleks?

Våre veiarbeidere innen veivedlikehold og i vår asfaltvirksomhet kommer daglig tett på biler og annen trafikk på veiene. Synlighet er derfor et viktig element for å ivareta sikkerheten til våre medarbeidere. Det er naturlig at vi på jobb har på oss arbeidstøy med refleks. Men hva gjør vi når vi ikke er på jobb?

Vi går nå inn i den mørke årstiden og jeg håper du også bruker refleks når du ferdes langs veien. Pass på at alle i familien har refleksvest, bånd eller brikke. Ja, kanskje flere. Vær synlig i trafikken og bidra til at vi unngår ulykker.

Kun 4 av 10 bruker refleks, skriver Trygg Trafikk på sine nettsider.

Bare 4 av 10 nordmenn bruker alltid refleks i mørket – til tross for at det trolig finnes mer enn 20 millioner reflekser i norske hjem, skriver Trygg Trafikk på sine nettsider.

Dårligst til å bruke refleks er menn og da spesielt de over 30 år. Barna er heldigvis flinkest. Jeg tolker det til at vi er flinke til å passe på at barna våre bruker refleks, men ikke oss selv. Vi voksne bli like usynlige i mørket og unnskyldningen om at jeg glemte refleks blir rett og slett en dårlig unnskyldning.

Går du uten refleks vil en bilist i 50 km/t kun ha 2 sekunder på å se deg. Bruker du refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet, skriver Trygg Trafikk. Legg en refleks i jakken din, vesken din og i bilen din. Ha dem tilgjengelige og bruk dem. Refleksdagen er for meg en påminnelse for å sjekke at alle i familien har reflekser. Gjør den sjekken du også. Enten du jobber i NCC eller ikke. Refleks redder liv!

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.