Det er ikke bare små barn som elsker store maskiner

Opp gjennom årene har jeg utviklet en barnslig interesse for detaljene rundt hva som kreves for å bygge ting. For meg er det like fascinerende å studere en avansert montering av moduler, se og høre hvordan en påle slås ned i bakken eller få være med og reparere vannledninger midt på natten. Det aller beste er detaljene som ikke alltid er synlige eller vises når man presenterer bransjen vår, byggebransjen.

Da jeg for tre år siden fikk anledning til å være med fra starten i et av NCCs store og langvarige prosjekter, E18 Knapstad i Norge, fikk jeg ideen til å opprette en Instagram-konto som bare handler om bygging.

Dels for å skåne venner som følger min private Instagram-konto og som ikke deler denne interessen. Dels slik at alle som ønsker, kan være med på reisen ved å følge meg på @nomonand. I oppstarten snakket vi også litt sammen og bestemte at de som ønsket å legge ut bilder, kunne bruke #E18Knapstad, som senere ble utvidet med NCCs felles hashtag #beyondconstruction.

Nye E18 Knapstad–Retvet er en motorvei som går gjennom helt nytt terreng, og vi har derfor fulgt skogsmaskiner, beltetraktorer, store og små gravemaskiner, dumpere, lastebiler, måleutstyr, borerigger, hjullastere, knusemaskiner, kraner, betongbiler, freser, asfalteringsmaskiner, asfaltvalser og jeg vet ikke hva. I tillegg kommer naturligvis alle menneskene, nærmere bestemt de flere hundre personene som har bidratt i byggingen av veien og broene – veien som nå er åpnet for trafikk.

Masse positiv respons

Vi som jobber i produksjonen, elsker å se og prate om oss selv. Når jeg er ute og tar mine enkle bilder med mobiltelefonen, får jeg ofte positiv respons, og mange ønsker at jeg skal dele bildene med dem eller til og med skrive dem ut – så stolte er de over å være en del av bygg- eller anleggsprosjektet.

For deg som liker store bygg og bilder, vil jeg også benytte anledningen til å tipse om NCCs offisielle konsernkonto @ncc_ab og den norske kontoen @ncc_no . Der finner du en mengde flotte bilder fra våre prosjekter rundt omkring i Norden!

Gjesteblogger Monika Andersson, som jobber på prosjektet  E18 Knapstad i Norge.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.