I gang med årets Barnas Byggeskole

I dag startet årets NCC Barnas byggeskole på Trasop Skole i Oslo og Vettre skole i Asker hvor til sammen 70 barn er samlet for å lære mer om byggfag.

I dag startet årets NCC Barnas byggeskole på Trasop Skole i Oslo og Vettre skole i Asker hvor til sammen 70 barn er samlet for å lære mer om byggfag.

– Dette blir veldig gøy, roper kommunikasjonssjef i NCC Tor Heimdahl til barna som deltar på årets Barnas Byggeskole. I dag og ut uka så skal vi være snille med hverandre, vi skal passe på hverandre og bygge masse fint, fortsetter han.

Gjennom Barnas Byggeskole har NCC «utdannet» over 1000 barn de siste 12 årene. I løpet av byggeskolen får barna, som er fra 7 til 12 år, kjennskap til bygg- og anleggsfag, realfag, bærekraft og helse, miljø og sikkerhet.

Med hammer, sag og målebånd får barna forsøke seg i byggebransjen.

I løpet av uka skal det bygges både egne små prosjekter og større fellesprosjekter.  Med kyndig hjelp fra håndverkere i NCC skal barna i løpet av uken også bygge en stor utendørs undervisningsbenk til elvene ved Trasop skole og en gapahuk til Vettre skole. I tillegg blir det fribygging av fuglekasser, småbenker, olabil og humlekasser.

Det var spente barn som møtte opp på skolen i dag. I løpet av noen hektiske minutter var alle ikledd arbeidsbukse og genser. En sikkerhetsgjennomgang ble gjennomført av vår HMS-rådgiver og alt var klart for å  sette i gang med byggingen. Husk: På med hjelmen!

Det har vært en flott første dag på Barnas Byggeskole. Fint vær og flotte barn som har hjulpet hverandre. Nå er vi godt i gang!

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.