Fra nervøs spenning til stolthet og en masse nye erfaringer

I ett år har jeg hatt muligheten til å delta i NCCs strategiske lederskapsprogram. Som prosjektleder fokuserer jeg på prosjektet mitt. Som «student» i SLP har jeg lært hvordan det er å utvikle og lede store selskaper som NCC, utvikle og implementere strategier og ikke minst møtt mange fantastiske kolleger som jeg forhåpentligvis vil ha mye glede og nytte av fremover. 

I ett år har jeg hatt muligheten til å delta i NCCs strategiske lederskapsprogram. Som prosjektleder fokuserer jeg på prosjektet mitt. Som «student» i SLP har jeg lært hvordan det er å utvikle og lede store selskaper som NCC, utvikle og implementere strategier og ikke minst møtt mange fantastiske kolleger som jeg forhåpentligvis vil ha mye glede og nytte av fremover. 

Det var med spenning og en liten dose nervøsitet jeg ankom den første SLP samlingen på våren. Usikkerhet rundt hvem jeg ville møte, språk og smaltalk med masse fremmede mennesker var følelser jeg fikk kjenne på. Smaltalk er tross alt ikke en egenskap jeg scorer spesielt høyt på ifølge kona. At all undervisning i tillegg skulle foregå på engelsk som gjorde det hele ekstra spennende. 

Heldigvis gikk dette fort over, for dette var en fin gruppe med NCC kollegaer jeg fikk møte som jeg hadde masse å snakke med om, og det gikk ikke lang tid før smaltalk var erstattet med spennende og interessante samtaler om NCC, pågående prosjekter og alt annet som både var nyttig og unyttig. At vi snakket engelsk, tror jeg de fleste allerede hadde glemt før lunsj. 

På første samling fikk vi stifte bekjentskap med den inspirerende professor i Business Economics Kjell A. Nordstrøm, og for en start det var. Hvordan han delte sine tanker, teorier og fakta om verden vi lever i og hvordan den vil utvikle seg var utrolig fascinerende og ble levert med en formidlingsevne jeg aldri tidligere har opplevd.  

Når vi i tillegg fikk gruppeoppgaver for å se hvordan vi i NCC må forholde oss til verden og forøke å se inn i fremtiden ble dette en pangstart på SLP programmet for min del. 

De neste samlingene var alle fylt med spennende temaer som på forskjellige måter handlet utvikling, implementering og utførelse av strategier og økonomisk oppfølging av store nasjonale og internasjonale foretak. 

Spesielt husker jeg godt eksemplene fra bilprodusenten Ferrari som ble fortalt til oss av Flavio Gabossi. Reisen Ferrari har vært igjennom er en fascinerende historie om strategiske valg, hvordan være lojal til strategien og gevinsten som lå i enden av valgene som ble foretatt hos Ferrari. 

I tillegg har vi hat flere besøk av CEO Thomas Carlsen og CFO Susanne Lithander som gav oss de store linjene, innblikk i NCC sine strategiske valg og fikk høre om hvordan det er å lede et selskap som tross alt omsetter for en milliard i uka og har over 10 000 ansatte i fire ulike land. 

Alle samlingene ble krydret med gruppeoppgaver som lot oss forsøke å se det vi lærte i «NCC kontekst» og ga meg muligheten til å fortsette å knytte bånd på tvers av land og forretningsområder med de andre deltagerne på SLP programmet. 

Les mer om karriere og utvikling i NCC-konsernet

Mellom samlingene ble det jobbet i grupper med en business case vi fikk utdelt og i samarbeid med vår sponsor Annika Thunberg, Head of Strategy Development i Building Nordics. Gruppene var faste gjennom hele året og oss en ekstra mulighet til å bli kjent gjennom utstrakt møtevirksomhet på Teams, men også et par fysiske samlinger for å jobbe med gruppeoppgaver vi fikk tildelt. 

Når jeg en søndag ettermiddag i desember sitter på flyet til Stockholm for siste gang, og skriver denne bloggen, for å presentere gruppeoppgaven for en stor invitert gruppe mennesker fra ulike land og forretningsområder, kjenner jeg igjen på noen av de samme følelsene jeg hadde før første samling. Spenning og litt nervøsitet, alt skal jo foregå på engelsk, og hvordan vil salen ta imot presentasjonen vår? Vil vi huske alt vi ønsker å formidle? 

Året med SLP tror jeg har utvidet utsiktene for alle oss deltakere. Personlig tar jeg spesielt med meg erfaringen om alle de flotte og kompetente personene som står på hver eneste dag for at NCC skal skal møte fremtiden på en god måte.  

Som prosjektleder blir man ofte veldig opptatt av sine egne prosjekter og det er fort gjort å glemme alle de fantastiske menneskene som hver dag gjør en fantastisk innsats for at jeg nettopp skal kunne ha fokus på mitt eget prosjekt. 

Til slutt vil jeg rette en stor takk, både til de som har sendt meg til SLP, mine meddeltakere, arrangører og Mathias med sitt team som har gjort dette til en lærerik, spennende og til tider slitsom samling. En ekstra takk til Lin, Fredrik, Teemu og Christian som jeg fikk lov å jobbe sammen med på business caset, dere er fine mennesker som NCC vil ha masse glede av fremover. 

Les også: Et år med SLP – en herlig utfordring

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.