Vellykket HMS-uke i NCC

NCC har denne uken gjennomført HMS-uka på en litt annerledes måte enn tidligere. Koronasituasjonen og nødvendige smitteverntiltak har satt krav til å tenke nytt. Men budskapet står fortsatt. Det skal være trygt å jobbe i NCC. 

Siden 2011 har NCC i Norge hvert år arrangert HMS Uka for å rette fokuset på sikkerhet og arbeidsmiljø. Bevisstgjøring, refleksjon og trening rundt sikkerhet og beredskap i prosjektene og godt arbeidsmiljø har i år stått i fokus. En stor del av årets arrangementer ble gjennomført digitalt. Og det har fungert godt. Overraskende godt.

Digitale arenaer

Ved å bruke digitale løsninger som Teams og webinarer, har vi klart å gjennomføre en HMS-uke som har inspirert og gitt oss muligheter til gode refleksjoner. I løpet av kort tid har NCC og resten av samfunnet virkelig fått fart i måten vi gjennomfører møter og samtaler digitalt. Vi har gjennomført denne typen møter i flere år, men nå har det eksplodert i bruken. Hvem hadde trodd at vi skulle spise middag sammen med venner eller familie via nettløsninger? Hvem hadde trodd at vi skulle kunne klare å gjennomføre en HMS-uke i NCC-konsernet med tusenvis av Teams-møter og webinarer?  

Ikke alt lar seg gjennomføre via digitale løsninger. Blant annet har NCC i løpet av HMS-uka gjennomført en rekke Managers Safety Walks på våre byggeprosjekter og anleggsplasser. Våre prosjekter skal være trygge, da må HMS-runder og Safety Walks gjennomføres. Ute i prosjektene er det også gjennomført samlinger utendørs, for å sikre god avstand. Diskusjoner om arbeidsmiljø er gjennomført på mange måter. Våre folk har funnet løsninger som ivaretar smittesikkerhet og samtidig skaper dialog og engasjement. 

Høyt engasjement

Det har blant annet blitt gjennomført rebus, diskusjoner, idédugnader, webinarer og individuelle refleksjonsøvelser. Alt med samme mål: Skape et godt arbeidsmiljø for alle i NCC. 

Resultatet av HMS Uka 2020 er som tidligere: Høyt engasjement og gode innspill. Dette vil NCC ta med videre i arbeidet med å videreutvikle arbeidsmiljøet i NCC.

Takk til alle som har bidratt til en inspirerende uke med fokus på godt arbeidsmiljø! 

 

Morten Larsen 

HMS-sjef NCC Infrastructure Norway 

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.