Vis hensyn til veiarbeideren

Nå starter asfaltsesongen rundt om i landet. For oss i NCC betyr det at flere hundre asfaltarbeidere skal gjennomføre både store og små asfaltoppdrag på veier, parkeringsplasser og andre steder som trenger ny asfalt. Sikkerheten til våre ansatte står i fokus og DU kan hjelpe til slik at alle våre ansatte kommer hjem etter endt arbeidsøkt.

Hvert år hører jeg historier om ansatte som opplever ubehagelige og usikre situasjoner i forbindelse med arbeid ute på veien. Det går ofte bra, men potensialet i hendelsene er skremmende.

Vi snakker om høy fart, uoppmerksomhet, utålmodige og hissige sjåfører og enkelte ganger sjåfører som er ruspåvirket. Trusler er også noe våre ansatte opplever. Jeg opplever at det vi kaller «uønskede hendelser» dessverre øker i omfang.

Illustrasjonsbilde: NCC asfalterer. FOTO: Tor Heimdahl

Veiarbeid og dermed veien, er arbeidsplassen for flere tusen veiarbeidere i Norge. Om sommeren øker farten og trafikantenes tålmodighet blir ofte satt på prøve.  Veier sperres, hastigheten reduseres og fremkommeligheten blir dårligere. I en kort periode. Veivedlikehold og utbedringer må gjennomføres. Det jeg ber om er forståelse for at veien må asfalteres for å sikre fremkommelighet og sikkerheten på veien. Husk at det er flere år til neste gang veien skal stenges for asfaltering.

Våre asfaltarbeidere vil det samme som deg etter endt arbeidsøkt. Vi vil hjem til våre nære og kjære. Våre asfaltarbeidere skal også følge barn på fotballtrening, bading og lek. Da trenger vi et samarbeid med alle trafikanter. Kjør forsiktig forbi veiearbeidsområdet. Følg skilting og senk farten. Vær tålmodig, så kommer du frem dit du skal og alle veiarbeidere kommer hjem etter endt arbeidsøkt.

Vis hensyn til veiarbeideren!

André Waage

Bloggen er også publisert som innlegg på Veier24

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.