Slik forberedte NCCs prosjekter i Trondheim seg på ekstremværet «Ingunn»

Midt-Norge var blant de første som fikk kjenne på ekstremværet "Ingunn". NCC i Trondheim iverksatte ekstra sikringstiltak i forkant og det gjorde at det ikke ble skader i prosjektene.

I Trondheim har NCC 2 store prosjekter, Teknostallen for KLP og Granåsen fotballhall for Trondheim kommune. Prosjektledelsen gjorde i forkant nødvendige tiltak for å hindre ødeleggelser på prosjektene og sikre fremdriften.

Granåsen fotballhall
Alt som var på taket ble enten heist ned eller sikret fast. Utvendig gikk leverandør av stillaser gått over alle stillasene og sikret disse godt.

-I tillegg ble byggeplassen ryddet for alt som kunne blitt tatt av vinden, sier Gry Helle Prytz, prosjektleder på Granåsen fotballhall.

Prosjektet i Granåsen hadde nylig fått tette vegger rundt hallen, så alt av fasader var montert. Tett tak er planlagt mot slutten av februar.


Fasadeelementene er nå satt opp på Granåsen fotballhall.

 

Teknostallen

På Teknostallen ble det i dagene før ekstremværet utført rydding og sikring av alle løse gjenstander både på tak og på bakkeplan.

Kranførere kontrollerte kraner og gjennomført solid sikring av kraner, som er beskrevet i rutiner i forbindelse med ekstremvær.


Tårnkranene på Teknostallen ble forsvarlig sikret. 

Det er ikke ofte at vi har så dårlig værmelding, så i tillegg til alt forebyggende arbeid som ble gjennomført, var to NCC-ansatte i beredskap under uværet.
Vaktselskapet var også i ekstra beredskap og ville varslet om noe ville bli observert på kameraovervåkningen. Alt gikk bra i forbindelse med ekstremværet, men det er godt å vite at man var forberedt, sier Trond Espen Lorentzen, prosjektsjef for Teknostallen.

Torsdag formiddag kunne både Granåsen fotballhall og og Teknostallen konstatere at uværet ikke har påført noen skader på prosjektene.

Les mer om lærlingtreffet på Teknostallen.

-Heldigvis har vi mye innendørsareal som vi har kunne rydde mye inn i. Det har blåst en del her, men ikke så mye som et byggegjerde har falt ned, avslutter Gry Helle Prytz.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.